Projektbeskrivning

Längs Umeälvens södra strand och inom synhåll från Umeå centrum ligger de grönskande Bölesholmarna. Detta naturskönt belägna och lövrika område är mycket uppskattat och ett lämpligt mål för en kortare utflykt. Det finns också en sandstrand, perfekt för barnfamiljer. Du hittar också vindskydd och en mängd grillplaser.

Umeå kommun bygger Lundabron, en ny bro över Umeälven. Bron kommer att gå mellan Lundåkern och Bölesholmarna, ön Gröna Oxen. När Lundabron är klar kommer den att vara Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.

Bron blir en förbindelse som knyter ihop stadens västra delar med Teg för dig som går och cyklar. Bron kommer att underlätta resor och arbetspendling med cykel över älven och den gör det lättare för invånare att ta sig till stadsnära rekreation och friluftsliv i Ume Älvdal.

En provisorisk bro, pålbrygga, är byggd från södra sidan för att transportera över maskiner och material så att arbetet kan utföras på ön. Den tillfälliga arbetsbron tas bort när Lundabron är klar sommaren 2019.

Camilla om Bölesholmarna: ”Det är ett smultronställe för de som inte vill fara så långt. Det är lugnt, stilla, jättefint och hundra procent bilfritt.”

Möjligheterna till fiske är också mycket goda.